Problem EPC

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
kamulator

Problem EPC

Post autor: kamulator »

Więc tak, od niedawna mam mały problem z kontrolką epc, s%$a nie gaśnie po włączeniu silnika. Błedy jaki wywala to:

Obrazek

i czasami jak mu się zachce to:

Obrazek - ale ten blad bardzo rzadko ale zazwyczaj po wlączeniu się epc.

Ma ktoś jakieś pomysły na to? Przepustnica raczej odpada bo sprawdzone na dwóch i jeist to samo;/ na swojej mi wyskakiwały i teraz na drugiej to samo. Po skasowaniu błędu i przejechaniu około 200KM zapala się ponownie;/, ale nigdy podczas pracy silnika, zawsze przy odpalaniu się zapala... Jeszce jedno pytanie epc nigdy mi nie gasło na zapłonie a z tego co czytalem to powinno po jakichś 3s, auto po sofcie czy tak powinno być? Jak zapali się epc nie ma jakiejś tam utraty mocy, czasami szarpnie ze dwa razy ale pod butem praktczynie nic nie czuc;/, autko ma o 100 większe obroty ale doładowanie jest normalne. Problem z epc zaczął sie po włozeniu licznika od RS4, może to po prostu zbieg okoliczności... Ma ktoś jakię pomysły?
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

My wymienialismy wtedy sonde od kierowcy czy pasazra? :) Chyba pasazer z tego co kojarze. Sonda od kierowcy ma raczej powoli dosc. A EPC to chyba z tym licznikiem cos nie laczy ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
kamulator

Wymieiałes mi wtedy od pasażera b1 z tego co pamietam
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

no to teraz czas na drugą ;-)
Awatar użytkownika
kamulator

Sonde to sie wymieni jak dalej bedzie sypala bledami ale to raczej nie ma nic wspólnego z epc bo jak mialem zjeb%$a b1 to epc sie nei swiecilo, a o to mi chodzi bo jak sie zapali to mi obroty ida do gory a blad od sondy wyskakuje raz na 10 zapalen sie epc :).
stempel

Post autor: stempel »

Electronic Power Control wywala głównie od zabezpieczeń typu niefabryczny alarm, immobiliser, czy inne urządzenie tego typu. Jak nie zdaży się rozbroić, a Ty już odpalasz to wywali. Nie zawsze ten błąd znika po kolejnych odpaleniach.
ODPOWIEDZ