Audi R8 Syder 2017 V10 jakie opony letnie?
Audi R8 Syder 2017 V10 jakie opony letnie?
Cześć wszystkim. Niedawno stałem się posiadaczem R8 Spyder 2017r V10. Auto stoi obecnie na zimówkach 20" a na letnich felgach założone są P-Zero tylko że już mają się ku końcowi. Z tego też powodu na dniach muszę zakupić nowe gumy i zmienić na lato. Zastanawiałem sie na Michelin Pilot Sport 4s lub Continental sport conact 6. Nie wiem tylko o co chodzi z tymi oznaczeniami R01 Audi Quatro Kennung itp. Na oponeo itp. Większość opon ma oznaczenia N Porsche lub M Mercedes. Czy to jest takie ważne? Czy jak zakupie takie opony w rekomendowanym dla R8 rozmiarze to będę czuł różnicę w stosunku do opon z oznaczeniem R01??? Czy jest to kolejny chwyt marketingowy i nabijanie klienta w butelke? Co jest takie unikatowego w oponie z tym oznaczeniem? Jeżdżę 50% Droga krajowa, 20% Autostrada, 30% Miasto. Jazda raczej dynamiczna i potrzebna opona na suche oraz mokre. Nie wiem dla czego ale Pirelli jakoś mi nie leży jednak nie mówie kategorycznie nie. Zdarzy mi się kilka razy w roku polatać po torze ale nie na tyle żeby zaopatrzać się w strikte sportowe gumy. Proszę o nie wypowiadanie się osób ktore nie maja nic do powiedzenia, chcą wytykać literówki bądź też chcą porozmawiac bo nudzi im się na kwarantannie w domu. Szanujmy swój czas. Prosze o odp. Osoby doświadczone, posiadaczy R8, osoby z branży ogumienia itp. Z góry dziękuje i życze wszystkim dużo zdrowia w dzisiejszych koronogównianych czasach.
R8 Spyder V10
Re: Audi R8 Syder 2017 V10 jakie opony letnie?
Michelin Cup 2 lub Pirelli Trofeo R albo ewentualnie Bridgestone Potenza
-
- pawelosinski83
- pawelosinski83
Polecam tego Pana pooglądać, również inne jego filmy 
Fajnie opisuje jak każda opona się zachowuje, a nie tylko suche testy
Dzięki niemu zdecydowałem się zakupić GYF1 zamiast CSC6.
https://www.youtube.com/watch?v=41iQl1wzGD4

Fajnie opisuje jak każda opona się zachowuje, a nie tylko suche testy

Dzięki niemu zdecydowałem się zakupić GYF1 zamiast CSC6.
https://www.youtube.com/watch?v=41iQl1wzGD4
-
Jeśli to ma możliwie dobrze jeździć w każdych warunkach, również na wilgotnej i mokrej nawierzchni to UHP 4S, jeśli liczy się głównie sucha nawierzchnia to SEMI SLICKI kolejno: Trofeo R(jak popada to zatrzymujesz się i szukasz noclegu, ale na suchym NR1)>Avon ZZR(również świetna na suchym i na mokrym jakoś dojedziesz do domu)>A057>AD08R>595RSR