pompa paliwa ciąg dalszy odysei

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bartek75

pompa paliwa ciąg dalszy odysei

Post autor: bartek75 »

dobra. postanowiłem sam ją wyciągnąć. wykładzina, dekiel metalowy, pierścień dociskowy z tworzywa, przewody zasilanie-tłoczenie, kostka zasilająca iii po 20 minutach szarpania (po polsku) :-D poległem.. pytanie. jak merytorycznie podejść do tematu? dekiel z mnóstwem przewodów hydraulicznych, każdy w inną stronę...podniosłem dekiel na jakieś 10 cm w górę
arek

Post autor: arek »

wpadaj z autkiem do mnie do warsztatu wymienie ci tą pompe i nie zapomnij o dv.
cztery kółka
bartek75

pompa, która siedziała w baku ma dużo większą średnicę obudowy, króćca ssącego itd.. kupiona przeze mnie walbro (zgodnie z sugestią sportmile`a) wygląda przy niej krótko mówiąc śmiesznie. na tą chwilę wrzuciłem ja do baku na moment bez jej instalacji w koszu. jak wrzucam ja do ori kosza to tak jakbym rzucił tampon ob do wiadra...
tak ma być? a jeżeli tak to jak ją zamocować w koszu?
sportmile

Post autor: sportmile »

oczywiscie ze nie pasuje p&p . Musisz ja do kosza przytwierdzic ( zbudowac jej mocowanie ) . Pamieaj aby byla na podobnej wysokosci wtedy unikniesz problemu przy malej ilosci paliwa. Mozesz ja do kosza nawet przymocowac na cybanty tu masz dowolnosc ..... wazne aby solidnie sie trzymala.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
bartek75

pompa osadzona jak trzeba ale mam odczucie że autko jakby słabiej jedzie. nie ma co wróżyć z fusów dlatego dziś zvag`uję auto. nie wiem czy przyczyną może być walbro? auto po niemieckim dłubnięciu także ma "papierkowe" 330 kW ale pompa była seryjna..
wydaje mi się?
ODPOWIEDZ