2.7 Biturbo - dobra diagnostyka / naprawa - u kogo?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

embe

2.7 Biturbo - dobra diagnostyka / naprawa - u kogo?

Post autor: embe »

Witajcie

Piszę, bo mam kłopot. Mój bolid do codziennej jazdy (A6 C5, BES) doznał niedawno usterki, po której stracił moc, dlatego pytam Was - do kogo mam go zaprowadzić, żeby mieć spokój ducha i naprawiony samochód? Nie ukrywam, że okolice Warszawy są najmilej widziane z racji na napięty grafik w pracy i małe dzieci w domu.

Samochód mam dwa lata, zrobiłem nim kilkadziesiąt tysięcy kilometrów. Kupiłem go w Szwajcarii, skąd przyjechał już 'zczipowany' na nieco ponad 300KM (opinia jednego z warszawskich tunerów, który macał auto niedługo po zakupie). Przez ten czas/dystans wszystko działało na 5 z plusem i jak na tę masę/moc samochód zachowywał się poprawnie (dynamika minimalnie lepsza od zdrowego 4.2). Po ostatniej ingerencji (usunięcie wycieku spod pokryw, przy okazji wymiana łańcuchów, napinaczy i przedniego rozrządu) stracił moc*. Zamiast licznikowych 260 km/h, osiąga z wielkim trudem 220...także sami rozumiecie. Jest wolny ;-)

Zawsze robiłem takie rzeczy sam, ale aktualnie zero czasu i brak miejsca powodują, że albo oddam go do naprawy komuś, kto bez pudła zajmie się tematem, albo pojazd złomuję, bo jazda w obecnym stanie doprowadza mnie na zmianę do załamania nerwowego i szewskiej pasji ;>

...także generalnie - pomocy! (za którą z góry dziękuję)

* 'stracił moc', to znaczy co trzeci, co czwarty raz rusza się np. ze świateł z normalną, pełną mocą, ale zazwyczaj jedzie jak wolnossące 2.8 - ewidentnie nie ma ciosu
Ostatnio zmieniony 2019-02-04, 23:34 przez embe, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Piaseczno techniczna 2b Sportmile
embe

Dzięki za zainteresowanie tematem. Dzwoniłem do nich już jakiś czas temu, zgodnie z zaleceniem napisałem maila z danymi samochodu w celu umówienia wizyty, ale pozostałem bez odpowiedzi. Dlatego piszę tutaj i szukam kogoś innego.
Awatar użytkownika
emay

dzwon do upadłego.
embe

Może to kiepska cecha, ale nie chcę, żeby ktoś robił mi samochód na siłę. Rozumiem, że mogą mieć w tak zwany opór młodszych aut i na 'stare' 2.7 szkoda im czasu, niemniej jeżeli nie będzie innej opcji, spróbuję i tego.
RotS4
Kontakt:

Post autor: RotS4 »

z jakiej dzielnicy jesteś?
Awatar użytkownika
emay

embe pisze:Może to kiepska cecha, ale nie chcę, żeby ktoś robił mi samochód na siłę. Rozumiem, że mogą mieć w tak zwany opór młodszych aut i na 'stare' 2.7 szkoda im czasu, niemniej jeżeli nie będzie innej opcji, spróbuję i tego.
Wszędzie są teraz kolejki. Tylko partacze mają krótkie terminy. Wszedzię są terminy na za 3 miesiące pół roku.
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Mogę Ci polecić speca ze śląska, około 12 miesięcy czekania i wjeżdżasz.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
embe

Ursynów. Dwunastu miesięcy z taką jazdą nie wytrzymam.
ODPOWIEDZ