Podłączenie tempomatu

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
cys

Podłączenie tempomatu

Post autor: cys »

Witam potrzebuje jakiś wskazówek odnośnie montażu.
Wydaje mi się że potrzebuje głownie rozpiske pinów kompa żeby podlączyć tempomat, posiada ktoś taką? Bo za cholere nie moge tego znaleść w sieci...
Awatar użytkownika
pawlik_tcz
Kontakt:

Post autor: pawlik_tcz »

masz ori kostke i wiązke ?

wiem ze torxy 20 35 sa potrzebne do poduchy i tej dzwigni od reg kolumny ;)

kolor kabla pin w białej kostce tej która jest w ECU
czarny ---------------------> 10
żółty --------------------> 9
niebieski --------------------> 8
szary ---------------------> 7

potem tylko w Vagu trzeba ogarnac ale tego juz ci nie powiem ;)

kostka
Awatar użytkownika
cys

Post autor: cys »

Cała manetka z kostkami jest, jak rozebrac i zakodować w vagu to już wiem brakowało mi tylko rozpiski pinów z ECU...
Dzięki :mrgreen:
kormoran

Post autor: kormoran »

Nie będę zakładał niemego tematu, więc napiszę tu. Mam taki problem z tempomatem, że nie działa jak jadę na 6- biegu. Na innych biegach działa normalnie. Może się ktoś spotkał z takim problemem. Dodam, że pacjent to A6 c5 2.7, skrzynia od diesla.
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

kormoran pisze:Nie będę zakładał niemego tematu, więc napiszę tu. Mam taki problem z tempomatem, że nie działa jak jadę na 6- biegu. Na innych biegach działa normalnie. Może się ktoś spotkał z takim problemem. Dodam, że pacjent to A6 c5 2.7, skrzynia od diesla.
Może w ecu jest zakodowana pięciobiegowa skrzynia
kormoran

One wychodziły chyba tylko z 6 biegową, a i po vin jest 6. Z tego co na razie udało mi się ustalić, to powodem może być właśnie wymiana skrzyni od diesla i w ECU nie zgadza się prędkość obrotowa silnika z prędkością auta. Ciekawe czy da się to jakoś zakodowanć , żeby działało.
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Kurka współczuję bo jak tempomat to tylko na najwyższym biegu.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
mophk

Post autor: mophk »

kormoran pisze:Nie będę zakładał niemego tematu, więc napiszę tu. Mam taki problem z tempomatem, że nie działa jak jadę na 6- biegu. Na innych biegach działa normalnie. Może się ktoś spotkał z takim problemem. Dodam, że pacjent to A6 c5 2.7, skrzynia od diesla.
szóstka szóstką, ale bieg masz tak rozsztrzelony, że nie ogarnia tego bo tam chyba one idą mniej wiecej po obrotach. z tego co wiem nie doruszenia, ale mam nadzieje ze sie myle.
kormoran

Ogólnie to tempomat nie jest mi jakoś bardzo potrzebny, bardziej na zasadzie jak coś jest to niech działa,a także z przekory żeby to naprawić. Natomiast taka skrzynia jak dla mnie to super rozwiązanie szczególnie na trasie, a i w mieście jeździ się bardzo dobrze.
mophk

Post autor: mophk »

no, skrzynia DQT jest super, wczoraj lecialem wawa-łódź bez typowych wczesniej 4k obrotów przy 140 a teraz 160 i 3k ;]

no ale po krótkiej lekturze to jest kwestia w ECU - trzeba przeprogramować 1 tabele czy tam parametr dla biegów i smiga, ale chyba nie oplaca sie tylko z tym jechać do tunera.
kormoran

Najważniejsze, że się da. Po wymianie turbina jak będę ponownie stroił to może od razu się tym zajmiemy.
ODPOWIEDZ