Panowie mam na tyle zwykle hamulce przedliftowe jak w kazdej A4. Chce je zmienic na cos wydajniejszego bo mam je wykonczone. Mysle seryjne S4 po lifcie lub cos lepszego.
Co mozna wlozyc z minimalna iloscia przerobek ? Pasuja jakies hamulce z A6/A8 ?
I druga sprawa : jak porzadnie odpowietrzyc uklad hamulcowy ? Zeby nie wpadala noga do podlogi Jakas procedura ? Niezbedne narzedzia ?
Prosto i niezawodnie ,odkręć wszystkie odpowietrzniki i przepuść jakąś ilość płynu ,zakręcaj je zaczynając od najdalszego.jeżeli nie pomoże to znaczy że coś więcej niż zapowietrzenie.Powodzienia
podepne się pod temat, no właśnie co doradzicie na tył? interesuje mnie coś wielkości od 280 mm w górę, zastanawiam się nad zaciskami poliftowej i hamulce z s4 b6 300mm, doradzcie co może pod pasować jeszcze ?
Ja nie mam cisnienia na mega rozmiary z tylu bo mi sa zbedne :) Po prostu te co mam teraz sa karygodne i chce poprawic. Wiec jak ktos bedzie zmienial serie po lifcie na cos lepszego chetnie przyjme w dobrej cenie seryjki ;)
Sid no wlasnie trzeba by poprzymierzac :) Zapoluje na serie wentyl po lifcie moze trafi sie tanio. A nie wiecie moze jak z zaciskami tam ? Bo te przedliftowe to wszystkie mam z pozapiekanym recznym
Sid czyli np zaciski z S4 polift na wentyl + tarcza 300 mm, adapter i gra ? Tak tylko z ciekawosci w sumie bo 300 raczej nie wrzuce ale kto wie
No wlasnie tez luknalem. To sa jakies wentyle widac po zacisku i szczelinie na tarcze. Wyprowadzenia odpowietrznika i zasilania jak i recznego powinny pasowac.
Z tym ze nie wiadomo jak bedzie z jarzmem pod ta tarcze w A4. Moze nie pasowac pod seryjna tarcze z paska albo S4. Wiec zaciski + od razu adapter by trzeba i tarcze 300 mm
Kosi ja wiem ale ten zestawik jest dosyc tanio bo zaciski po 100 pln a tarcze od tego pasiaka jeszcze nie ostatnie za 80 zl :) Pozatym gosc od hebli z S4 nie raczy odpisac