Wybor hebli na tyl + odpowietrzanie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
nosb

Wybor hebli na tyl + odpowietrzanie

Post autor: nosb »

Panowie mam na tyle zwykle hamulce przedliftowe jak w kazdej A4. Chce je zmienic na cos wydajniejszego bo mam je wykonczone. Mysle seryjne S4 po lifcie lub cos lepszego.

Co mozna wlozyc z minimalna iloscia przerobek ? Pasuja jakies hamulce z A6/A8 ?

I druga sprawa : jak porzadnie odpowietrzyc uklad hamulcowy ? Zeby nie wpadala noga do podlogi :-/ Jakas procedura ? Niezbedne narzedzia ?
Obrazek
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Prosto i niezawodnie ,odkręć wszystkie odpowietrzniki i przepuść jakąś ilość płynu ,zakręcaj je zaczynając od najdalszego.jeżeli nie pomoże to znaczy że coś więcej niż zapowietrzenie.Powodzienia
bolo-s4
Tytuł użytkownika: BOLO-S4
Post autor: bolo-s4 »

Na allegro gość sprzedaje komplet tył po lifcie.
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

podepne się pod temat, no właśnie co doradzicie na tył? interesuje mnie coś wielkości od 280 mm w górę, zastanawiam się nad zaciskami poliftowej i hamulce z s4 b6 300mm, doradzcie co może pod pasować jeszcze :-) ?
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

no teraz chłopaki będą wymieniać tył z 256mm na wiecej, poczekac
ktos napewno bedzie sprzedawal lift 256mm.

Mysle ze cos z A6 lub nowszej A4 bedzie pasowac, tylko przymiarka musi byc wczesniej,
kupowanie w ciemno to zly pomysl.
Obrazek
Awatar użytkownika
nosb

Ja nie mam cisnienia na mega rozmiary z tylu bo mi sa zbedne :) Po prostu te co mam teraz sa karygodne i chce poprawic. Wiec jak ktos bedzie zmienial serie po lifcie na cos lepszego chetnie przyjme w dobrej cenie seryjki ;)

Sid no wlasnie trzeba by poprzymierzac :) Zapoluje na serie wentyl po lifcie moze trafi sie tanio. A nie wiecie moze jak z zaciskami tam ? Bo te przedliftowe to wszystkie mam z pozapiekanym recznym :-/

Sid czyli np zaciski z S4 polift na wentyl + tarcza 300 mm, adapter i gra ? Tak tylko z ciekawosci w sumie bo 300 raczej nie wrzuce ale kto wie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
SID

po lifcie gra, przymierzałem u siebie i wsio pasuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
nosb

Ok juz cos wiem bede szukal :)

Znalazlem z passata b5 FL 2002 roczek 4x4 :) Zaciski pod wentyl :) Powinny pasowac ;)

Obrazek
Obrazek
kosiniak

Post autor: kosiniak »

zaloz te poliftowe, dobry klocek, nowy przewod i plyn i na bank nie potzreba ci nie lepszego :)
Awatar użytkownika
SID

w tym modelu bylo 245x10, 265x22 i 269x22
Obrazek
Awatar użytkownika
nosb

No wlasnie tez luknalem. To sa jakies wentyle widac po zacisku i szczelinie na tarcze. Wyprowadzenia odpowietrznika i zasilania jak i recznego powinny pasowac.

Z tym ze nie wiadomo jak bedzie z jarzmem pod ta tarcze w A4. Moze nie pasowac pod seryjna tarcze z paska albo S4. Wiec zaciski + od razu adapter by trzeba i tarcze 300 mm :roll:

Kosi ja wiem ale ten zestawik jest dosyc tanio bo zaciski po 100 pln a tarcze od tego pasiaka jeszcze nie ostatnie za 80 zl :) Pozatym gosc od hebli z S4 nie raczy odpisac :evil:
Obrazek
ODPOWIEDZ