Spada rurka która jest montowana do wysprzeglika, ona jest blokowana na spinke. Spinka jest luzna jak się ja zakłada więc dogiąłem ja i dalej lipa. Macie jakieś pomysły jak tą rurkę zablokować?
Jest bo dosyć ciasno wchodzi, na razie rozwiazalem to tak że drutem nakrecilem na ta rurka i przywiazalem do tego uchwytu na środku skrzyni, teraz nie spada. Ale chyba to trzeba będzie inaczej rozwiązać. W ostateczności ściągać skrzynię...
atom1, jemu nie chodzi o pręt który wciska sprzęgło tylko o rurke z płynem. Skoro po sapięciu spinki dalej wypada to może po prostu rospieprzył się wysprzęglnik... coś mogło pęknąć.
przykrecony na 1 srubkę , dobrze go trzeba oczyścić i otwor w skrzyni też żeby gładko wskoczył bo ciężko się go wciska bo opiera się o łape sprzęgła :P i sprężyna w nim stawia dość duży opór ze względu na bardzo małą ilośc miejsca.
Nie kupujcie tych plastikowych z Sachsa albo Luka bo są badziewne. Jedno naciśnięcie pedału jak nie ma oparcia o łapę sprzęgła i wysprzęglik do kosza. Metalowe robi np. TRW, Brembo albo Delphi. Wygląda dużo solidniej i się od byle czego nie rozpada.