Ubezpieczenie OC
Ubezpieczenie OC
Ile płacicie ubezpieczenia za swoje auta? Mam na myśli ubezpieczenie OC? Czy ktoś tutaj ma jeszcze wykupione ubezpieczenie AC?
z AC ciężko będzie jak nie kontynuujesz mało która firma ma w ofercie normalne AC dla samochodów 12+ letnich ja płacę 511 zł ( marzec/2018 Link4) i AC nikt nie chciał sprzedać na 17 letnią eskę ale rejestracja na wsi pod Rzeszowem, żona (też z pełnymi zniżkami) za 1.4 silnik płaci w RZ 499.00 zł tak że warto mieszkać na wsi jak się ma duży silnik :)
p.s.
w link4 czasami codzienne wychodzi inna cena - dziś patrzę i wychodzi 609 zł (jak nie zapomnę to sprawdzę jutro ile wyjdzie)
p.s.
w link4 czasami codzienne wychodzi inna cena - dziś patrzę i wychodzi 609 zł (jak nie zapomnę to sprawdzę jutro ile wyjdzie)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Ja tam nie wiem jak to jest z tymi cenami bo auta firmowe co mam zarejestrowane na warszawie zachod place mniej niż kolega co ma na wsi zarejestrowane siostra na nowym dworze płaci za 1.6 tyle co ja na warszawie centrum za 2.0 i z tymi cenami to naprawdę sa jakieś dziwne akcje obecnie najbardziej stabilnie wydaje mi się, że jest w warta i nie zaniżają wartości auta
[ Dodano: 2018-08-01, 10:54 ]
Nawet mniej wychodzi te 2.0 w centrum warszawy bo 620 z asistance i tymi różnymi pierdołami jakiś pakiet premium oc
[ Dodano: 2018-08-01, 10:54 ]
Nawet mniej wychodzi te 2.0 w centrum warszawy bo 620 z asistance i tymi różnymi pierdołami jakiś pakiet premium oc
Też płacę coś z przedziału 600 a 700 zł, przy czym mam teoretycznie wszystkie możliwe zniżki. To czy brać AC, czy nie brać, to już indywidualna sprawa. Zależy od samochodu który się posiada, bo jeżeli wjedzie się w coś, to naprawa może być dosyć droga, gdybyśmy mieli wyłożyć kasę z własnej kieszeni. Jest więc to pewien dylemat. Warto porównać jak kształtują się ceny, w przekroju różnych ubezpieczalni. Dobrze w tym celu sprawdzają się takie porównywarki: https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-oc-ac/kalkulator
Ostatnio zmieniony 2018-08-25, 11:21 przez sebcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Analizowałem czas jakiś skąd ten wzrost kosztów składek na przestrzeni ostatnich kilku lat.
Wnioski są takie, że aut jest więcej na drogach to i stosunkowo częściej dochodzi o kolizji.
Kolejna przyczyna jest taka, że poszkodowani domagają się większych odszkodowań czy auta zastępczego na czas naprawy, a to wszystko podnosi koszta działalności ubezpieczeniowej. A przecież TU to firmy nastawione na zysk, dlatego też wszystko musi się bilansować i bilansuje się, poprzez zwiekszanie składki.
Ale mamy pewną konkurencję, jest z czego wybierać. Dlatego też warto analizować poszczególne oferty, porównywać - a przecież są ku temu narzędzia jak https://superpolisa.pl/
Wnioski są takie, że aut jest więcej na drogach to i stosunkowo częściej dochodzi o kolizji.
Kolejna przyczyna jest taka, że poszkodowani domagają się większych odszkodowań czy auta zastępczego na czas naprawy, a to wszystko podnosi koszta działalności ubezpieczeniowej. A przecież TU to firmy nastawione na zysk, dlatego też wszystko musi się bilansować i bilansuje się, poprzez zwiekszanie składki.
Ale mamy pewną konkurencję, jest z czego wybierać. Dlatego też warto analizować poszczególne oferty, porównywać - a przecież są ku temu narzędzia jak https://superpolisa.pl/
Ostatnio zmieniony 2018-08-28, 10:00 przez edies, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmieniła się świadomość. Samochód zastępczy czy naprawa na ori częściach były od zawsze tylko klient nie wiedział że ma taką możliwość . Walka o klienta, dumping cen. Ludzie zaczęli się domagać, sprawy w sądach były na korzyść klientów i koszty wzrosły.
Ale z drugiej strony oferta się zmieniła. Teraz większość rzeczy jest w podstawowym pakiecie.
Za eskę przez lata płaciłem 450-550zł za gołe OC. Za assistance trzeba było dopłacać. Ostatnie OC płaciłem 750 chyba ale assistance na Polske miałem w pakiecie i jakieś grosze za opony.
Ale z drugiej strony oferta się zmieniła. Teraz większość rzeczy jest w podstawowym pakiecie.
Za eskę przez lata płaciłem 450-550zł za gołe OC. Za assistance trzeba było dopłacać. Ostatnie OC płaciłem 750 chyba ale assistance na Polske miałem w pakiecie i jakieś grosze za opony.
Co do asistance z ubezpieczenia to nie wiem czy warto czy nie. Ja kupuję sobie tutaj https://pzmot.pl/site/offer
Co do ubezpieczenia to 811pln w AXA na rok 2020.
Co do ubezpieczenia to 811pln w AXA na rok 2020.