Konto młodzieżowe
Konto młodzieżowe
Chciałem założyć konto swojemu synowi w wieku 13 lat . Który bank ma najlepszą ofertę dla młodych ludzi. Przeczytałem że najbardziej optymalną opcją jest wybranie mBanku... gdzie za przelewy płaci się grosze , oraz jest brak limitu debetowego!! Co sądzicie o mBanku? Czy może lepiej wybrać inny bank?!
Re: Konto młodzieżowe
Mam konto w mbank 14 lat. Nic specjalnego działa jak trzeba. Aplikacje mobilną mają spoko. Drogie kredyty, niskie lokaty. Za plus to moge powiedzieć, że mają tanie ubezpieczenia OC.remik pisze:Chciałem założyć konto swojemu synowi w wieku 13 lat . Który bank ma najlepszą ofertę dla młodych ludzi. Przeczytałem że najbardziej optymalną opcją jest wybranie mBanku... gdzie za przelewy płaci się grosze , oraz jest brak limitu debetowego!! Co sądzicie o mBanku? Czy może lepiej wybrać inny bank?!
-
WojtasTaba
Tak jak napisał emay, dodatkowo pobierają opłaty jeśli wyciąga się z bankomatu mniej niż 100 zł.
Kiedyś były ochy achy, tanie kredyty, wszystko za darmo, ale z biegiem lat się popsuł. Osobiście nie dbam o to, grunt żeby mieć kartę płatniczą, ale dla młodego nastolatka, który zacznie liczyć sobie każdy grosik i będzie się uczył zarządzania swoimi finansami to będzie bardzo ważne. Z tego co słyszałem na rynku są lepsze oferty od konta w mBanku, dlatego rozejrzyj się zanim się zdecydujesz.
Kiedyś były ochy achy, tanie kredyty, wszystko za darmo, ale z biegiem lat się popsuł. Osobiście nie dbam o to, grunt żeby mieć kartę płatniczą, ale dla młodego nastolatka, który zacznie liczyć sobie każdy grosik i będzie się uczył zarządzania swoimi finansami to będzie bardzo ważne. Z tego co słyszałem na rynku są lepsze oferty od konta w mBanku, dlatego rozejrzyj się zanim się zdecydujesz.
Serio wprowadzili coś takiego? Wydawało mi się,ze nie ma tam opłaty za wybieranie z bankomatu mniej niż 100 zł.Poza tym mbank ma darmową wypłatę w bankomatach euronetu. Czyżby wprowadzili jakieś płatnosci?WojtasTaba pisze:Tak jak napisał emay, dodatkowo pobierają opłaty jeśli wyciąga się z bankomatu mniej niż 100 zł.
Moim zdaniem przy założeniu konta młodzieżowego pozostałbym własnie przy mbanku. Dobra oferta, darmowe prowadzenie. No i miożna załozyć całkowicie przez neta.
http://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-osobistych/
Ostatnio zmieniony 2018-06-28, 15:07 przez clint, łącznie zmieniany 1 raz.