Cewki
Cewki
Moze ktos tak mial podobny problem,auto ma delikatna czkawke to znaczy szarpie przy pelnym bucie,strzela z wydechu,wymienione swiece,nieszczelnosci brak,bledow brak,zmienilem tez cewki na drugie używane ,bylo jeden dzien spokoju i znowu podszarpuje,moze ktos mial podobna dolegliwosc :(
Marcin
-
Mylek ma rację. Jeśli układ zapłonowy sprawdziles, to kolejna rzeczą jest układ paliwowy. Sprawdź ciśnienie paliwa na wolnych i przy pełnym bucie. Zobacz, czy po zgaszeniu auta ciśnienie się utrzymuje, czy spada szybko. Ja sie z dokladnie taka dolegliwoscia zmagalem prawie rok. Cos tam posprawdzalem, ale zawsze szkoda bhlo mi na to czasu. Jak zmienilem wydech na przelotowy, to zaczelo mocniej strzelac i w koncu powiedzialem dosc. Wrzucilem auto na swoj warsztat i szukalem. .....okazalo się, że jak 3 lata temu wymieniłem pompę paliwa, to zbyt mocno podgrzalem opalarka przewod paliwowy, który się trochę stopić i zaczął przepuszczec. Na 320KM pompa była wystarczająco wydajna, ale jak zrobiłem 430KM, to zaczęło rakowacmpaliwa i zaczelo sie szarpanie. Także sprawdź ciśnienie paliwa.
Cewki
U mnie problem rozwiązany po zmianie cewek,co lepsze zmienilem wszystkie na uzywane od znajomego i jeden dzien byl spokoj pozniej znowu problem wrocil,dopiero po zmianie na tfsi spokoj i mam nadzieje ze szybko sie nie popsują :)pojedyncze podmienianie nic nie daje...
Marcin
-
Oczywiście zakupić cewki, podkładki/dystanse pod cewki i wtyczki do cewek. Potem przerobić wiązkę i wsio.
viewtopic.php?t=1541&postdays=0&postorder=asc&start=15
viewtopic.php?t=1541&postdays=0&postorder=asc&start=15