docisk RS4 b5

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Dawcio05

docisk RS4 b5

Post autor: Dawcio05 »

witam. mam pytanko bo nie mogę odnaleźć tematu z tym związanego.
Będę zmieniał teraz skrzynie z DQT na EHW i chciałem zobaczyć jak wygląda tarcza i docisk.
Po odkręceniu docisku najlepiej będzie go wrzucić na prasę i cofnąć tą samoregulacje czy jak to tam się zwie i w jaki sposób to zrobić? Palcami pójdzie czy nie ?

Bo mam takie zjawisko że podczas ruszania szarpie sprzęgłem i nie wiem czy docisk krzywy czy może kewlar tak ostro łapie. Za wszystkie podpowiedzi dziękuje ;)
Awatar użytkownika
RRyb

Post autor: RRyb »

Jeśli cokolwiek Ci to da to właśnie moje sprzęgło jest u Radzika i powiedział, że z nim nie da się nic zrobić bo ma coś tam :p (oczywiście ja mówię o wzmocnieniu). Że trzeba szukać docisku od czegoś innego
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
Dawcio05

Post autor: Dawcio05 »

chodzi mi bardziej o to że po prostu szarpie mi budą jak ruszam , nie jakoś strasznie mocno ale jednak czuć. a jeśli chodzi o to czy klei to klei b.dobrze strzały z 6 tyś na suchym i nawet nie zająknie a mam 510+ Nm

szarpanie zaczęło występować po zmianie tarczy, nie cofnąłem tych sprężynek które ponoć za każdym razem się cofa . Może to od tego? NIe wiem... dlatego takie orientacyjne pytanie ;P
przemek530d

Post autor: przemek530d »

jak docisk z SAC, to przy ponownym zakładaniu musisz cofnąć
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

dziwne ze w ogole ci dziala to sprzeglo, poloz docisk na prasie, wesprzyj i dobierz taka duza nasadke zeby weszla na sloneczko (tak jak lozysko oporowe pracuje) i prasuj.. tak z pol cm moze 1cm zobaczysz ze regulatory drgną, wtedy 2 plaskie srubokrety i je popchnij na maksa zeby sie zeszly, jedna reka trzymasz a druga odpuszczasz prasowanie :mrgreen:
ODPOWIEDZ